Välkomna Kramfors!

Vi blir alltid lika glada och stolta när en ny kommun eller verksamhet väljer att erbjuda Ommej till barn och unga.

Självklart är vår växande skara samarbetspartners över hela Sverige ett kvitto på att hårt arbete lönar sig – men den största anledningen att vi glädjer oss är att vi brinner för att barnen ska få bli lyssnade på, på riktigt!

Med Ommej slipper vi vuxengissa utan får en vägbeskrivning direkt till kärnan av barnets bekymmer. Och det får vi för att barnets perspektiv blir synliggjort. Vi slipper utsätta ett barn för upprepade frågor – ofta från olika personer och verksamheter – och kanske skapa mer trauma på vägen. Eftersom barnet får berätta i sin takt, på sina villkor och berättelsen sedan kan delas med relevanta personer. Med Ommej kan vi spara enorma resurser i sociala kostnader medan vi ger bättre hjälp, fortare.

Så enkelt är det.

I Kramfors kommun har man valt att använda HLT-metoden för att bygga en starkare relation mellan skola, socialtjänst och hälsocenter, så att barn och unga som mår dåligt inte ska behöva vänta länge på hjälp. Föredömligt, tycker Ommej som numera får bidra i detta viktiga arbete tillsammans med kommunen.

Välkomna till Ommej, Kramfors! Tillsammans gör vi en verklig skillnad.