Pressmeddelande: Ommej tar in nya krafter i styrelsen

Företaget Ommej AB växer stadigt med nya kunder och medarbetare och nu har två nya ledamöter valts in i styrelsen.

Efter att ha suttit med som adjungerade under vintern har Joakim Bengtsson, erfaren entreprenör med plats i styrelsen för ett flertal mjukvarubolag, och Petronella Warg, entreprenör och kommunikationsstrateg, formellt klubbats som styrelseledamöter i Ommej AB. Båda har också valt att köpa andelar i bolaget.

Joakim Bengtsson är en känd skånsk affärsman med stark kompetens inom mjukvarutjänster och företagsbyggande. Han är bland annat grundare av företaget Lundalogik, numera känt som Lime Technologies AB (publ), där han också var vd under 15 år.

– Psykisk ohälsa hos barn och unga är ett alldeles för stort problem idag. Ommej har hittat ett sätt att påskynda hjälpen och det finns definitivt ett marknadsbehov vilket de redan befintliga kunderna bekräftar. Personligen känns det bra att investera i ett bolag som gör nytta, och kunna bidra med över trettio års erfarenheter av att bygga mjukvarubolag, säger Joakim Bengtson.

Petronella Warg har en bakgrund inom affärsutveckling, kommunikation och public affairs från bland annat Innovation Skåne, Unilever och tillväxtbolaget Min Doktor, Sveriges första digitala vårdgivare.

– Allt fler unga mår dåligt och samhällsinsatserna räcker inte till, köerna till BUP är orimligt långa. Det behövs effektivare arbetssätt. Barn av idag är vana att kommunicera digitalt och genom Ommej ges de möjlighet att berätta på deras egna villkor. Det ska leda till snabbare hjälp för barnet och minskade kostnader för samhället, så nu vill vi nå ut med Ommej till både barn och berörda instanser säger Petronella Warg.

Nicolina Fransson är grundare och VD av Ommej och hon är glad över tillskottet i styrelsen:

– Hela Ommejs affärsidé grundar sig i att jag vill göra skillnad. Jag är stolt över att både medarbetare och styrelse väljer att engagera sig av samma skäl – vi vill att barn som har det tufft ska få hjälp, förr snarare än senare.

Ommej är en app, ett digitalt verktyg som underlättar för barn att berätta hur de mår, vilket i sin tur gör att vuxna snabbare kan förstå vilken hjälp som behövs exempelvis från skolan, BUP eller Socialtjänsten. Ommej grundades 2018 och har idag kunder och användare över hela landet. Förra året fick Ommej in trygga investerare i Almi Invest och RAM International AB och kunde då utöka teamet med marknadsförings- och säljkompetens. Nu annonserar företaget även efter en COO/CTO som kan avlasta vd och utvecklingschef inför kommande satsningar. Övriga styrelseledamöter är Fabian Hagman (ordf), Magdalena Gräff, serieentreprenör och investerare och Anna Gisselson, Almi Invest. VD och grundare är Nicolina Fransson. Huvudkontoret finns på Minc i Malmö.