Vuxen? Läs inte det här

Lår oss inse faktum: Förmodligen är du som läser detta ändå en vuxen. Då är den här texten inte menad för dig. Men du får gärna dela den med någon du tror Ommej kan göra skillnad för. För du kan göra skillnad.

Ibland är det svårt att veta om saker och ting man känner eller upplever i livet är normala. Ibland är det jobbigt att prata om saker.

Ommej är en app som hjälper barn och unga att berätta om sin situation genom att fråga olika saker om deras liv, exempelvis hur de har det i sin familj, med kompisar och i skolan. De kan själv ladda ner Ommej på Google Play eller, om de har en iPhone, ladda ner webbappen till sin telefon (den funkar precis som en vanlig app, men snart finns vi också på App Store).

Om man vill kan man dela sina svar från Ommej-appen med någon vuxen som man litar på, för att de ska veta om saker som oroar eller vad man vill ha hjälp med. I appen kan man också få veta mer om sina rättigheter, vad som är normalt och vad barn och unga inte ska behöva vara med om. Barnet är alltid helt anonym i appen. Om man vill dela sina svar med någon bestämmer barnet helt själv.

I appen kan barnet också hitta vägledning till någon att prata med anonymt, via telefon eller chatt, och få råd och stöd.