Skapa ärende för ett barn

Ärendenyckel

Här kommer du att få börja med att skriva in vad ärendet ska kallas. Detta är viktigt, för det är det enda sättet du kan identifiera vem som är vem. Välj ett namn själv eller tryck på “Generera” så skapar vi ett slumpmässigt ärendenamn.

💡 Om du väljer ett namn själv så tänk på att det inte får inkludera personuppgifter som kön, utseende eller namn på barnet.

Inbjudan

Sedan kommer du till en skärm där du får välja hur du ska bjuda in barnet. Välj mellan e-post eller SMS. Om du väljer SMS måste det vara ett giltigt svenskt mobiltelefonnummer.

I båda fallen får barnet en inbjudan med en länk där de kan ladda ner appen eller logga in via en webbläsare. När de loggat in får de godkänna en förfrågan från dig om att dela med sig av sina svar.

💡 Om barnet redan har ett konto på Ommej är det viktigt att du bjuder in med samma metod som barnet använt. Till exempel om barnet loggar in med sitt telefonnummer måste du bjuda in med telefonnummer för att det ska bli rätt. Eftersom att vi inte sparar barnets kontaktuppgifter så kan vi inte knyta en epostadress till ett telefonnummer och vice versa. Läs mer om våra säkerhetsrutiner här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det kommer ungefär en gång i månaden och innehåller tips om webbinarier, intressanta initiativ och nyheter i Ommej.