Skapa ärende för ett barn

Välj ett namn till ditt ärende (Ärendenyckel)

Här kommer du att få börja med att skriva in vad ärendet ska kallas. Detta är viktigt, för det är det enda sättet du kan identifiera vem som är vem. Välj ett namn själv eller tryck på “Generera” så skapar vi ett slumpmässigt ärendenamn åt dig. Tryck sedan på ”Skapa ärende”.

Tänk på att om du väljer ett namn själv så får inte ärendet inkludera personuppgifter som kön, utseende, e-postadress eller namn på barnet. Du måste hålla reda på barnets identitet i ett separat system då de uppgifterna inte hanteras av Ommej.

Nu har du skapat ett ärende

Nu har du skapat ett ärende som lägger sig i ärendelistan. Du kan nu gå vidare i processen och bjuda in ett barn, eller så väljer du att vänta och klicka på ”Hoppa över”. Du kan senare öppna upp ärendet och bjuda in barn genom sms/e-post eller kod under ”hantera ärende”. Men om du vill bjuda in ett barn direkt så gör du det genom att klicka på den blå knappen ”Bjud in barn” nere i högra hörnet.

Skicka Inbjudan

Nu ska du bjuda in ett barn till ditt nyskapade ärende. Du väljer om du vill skicka ett email eller ett sms till barnet. Du skriver alltså in det kontaktsätt som du har sedan tidigare (antingen mobilnummer eller e-post) och klickar på ”Skicka”. Om du känner dig osäker kan du föra över musen över frågetecknet med beige bakgrund efter rubriken ”Skicka inbjudningslänk”.


När du skickat inbjudningen så kommer barnet få ett sms eller e-post (beroende på vad du fyllde i när du bjöd in barnet). I meddelandet till barnet kommer det vara en länk som barnet ska klicka på. Då kommer barnet till en webbversion av Ommej-barnappen. Om barnet inte har ett konto sedan tidigare (inte varit inloggad) så skapar barnet ett nytt konto genom att klicka på ”Skapa konto”-knappen. Då behöver barnet även skapa en profil, t.ex. hur gammal hen är och skapa en avatar m.m. Annars loggar barnet in på samma sätt som den gjort vid förra tillfället. När barnet skapat profilen alternativt loggat in så kommer barnet få en förfrågan från dig som barnet måste acceptera. När barnet accepterat din inbjudan och börjat svara på frågorna, så kan du se barnens svar.

Tänk på att vi på Ommej inte sparar barnets kontaktuppgifter så vi kan inte knyta en epostadress eller ett telefonnummer till barnet. Läs mer om våra säkerhetsrutiner här.

Inte vad du letade efter?

Sök igen nedan, eller kontakta oss.