Skapa ärende för en grupp

Precis som när du skapar ett individuellt ärende kommer du att få döpa ärendet till något. Skriv in ett namn eller klicka på ”Generera” så skapar vi ett slumpmässigt ärendenamn åt dig. Tänk på att om du väljer ett namn själv så får inte ärendet inkludera personuppgifter som kön, utseende, e-postadress eller namn på någon av barnen Du måste hålla reda på ärendets identitet (t.ex. Finaskolan 8D) i ett separat system då de uppgifterna inte hanteras av Ommej. Klicka sedan på ”Skapa ärende”-knappen.

Nu har du skapat ett ärende

Nu har du skapat ett gruppärende som lägger sig i ärendelistan. Du kan nu gå vidare i processen och bjuda in barn, eller så väljer du att vänta och klicka på ”Hoppa över”. Du kan senare öppna upp ärendet och bjuda in barn genom sms/e-post eller kod under ”hantera ärende”. Men om du vill fortsätta processen med att bjuda in barn direkt, så gör du det genom att klicka på den blå knappen ”Bjud in barn” nere i högra hörnet.

Bjud in barn med kod

I detta steget får du en kod som du ska dela ut till alla barn som du vill ska ansluta till ditt gruppärende. Du kan dela ut koden på valfritt sätt. Till exempel kan du välja att skriva upp den på tavlan så barnen kan skriva av den. Eller så klickar du på knappen ”Kopiera till urklipp”, då ligger koden tillfälligt sparad i datorns minne så att du kan klistra in den i mejl som du kan skicka ut (du klistrar in den genom ctrl + v eller högerklick och sedan klistra in).

Barnen ska sedan i barnappen (behöver vara inloggade) skriva in koden för att ansluta till ärendet. På första sidan när de loggat in så finns det en text långt ner som heter ”Har du fått en kod?”. Låt barnen klicka på länken och skriv in koden på följande sida. När barnen har klickat på ”Gå med” så är barnet anslutet till gruppärendet.

Gruppinbjudningar genererar inte enskilda rapporter utan hanteras lite annorlunda. Läs mer om det under Ärenden.

💡 Om ett barn redan har ett konto och har svarat på frågor, så kan de både vara med i en grupp där deras svar hanteras gruppvis, och ha ett eget ärende. De behöver inte svara på samma frågor två gånger.

Inte vad du letade efter?

Sök igen nedan, eller kontakta oss.